Ulaz Babić Siča: ned-čet 8:00 - 16:00, pet-sub 8:00 - 17:00

 

Posjeti

Posjeti

“U veličanstvenoj povorci tu su za vječnost sabrana najdostojnija alpinska veličanstva kao nigdje drugdje na Velebitu, u tolikoj množini, a na takvoj visini i na relativno malom prostoru.” Dr. Ivan Krajač, 1930.


Poštovani posjetitelji!

Obično se za planine kaže da ih treba osvojiti, a Velebit je planina koja osvaja posjetitelje. Nadamo se da će naš Nacionalni park, Sjeverni Velebit, osvojiti upravo vas!

Sav vaš napor i trud uložen u dolazak na Sjeverni Velebit bit će višestruko nagrađen iznimnim prirodnim ljepotama i prekrasnim pogledom na more i otoke s nekog od planinskih vrhunaca.

Sjeverni Velebit idealno je odredište za sve one koji prednost daju aktivnom odmoru i rekreaciji u netaknutoj prirodi uz osjećaj iskonske divljine. Bicikliranje, planinarenje, fotografiranje - izbor aktivnosti prepuštamo Vama.

Među najpoznatijim lokalitetima u Parku su Zavižan, Velebitski botanički vrt, Premužićeva staza, Štirovača, Alan, Lubenovac, no ima tu još jednako atraktivnih mjesta – pokušajte ih otkriti sami! Kako bi Vam boravak u Nacionalnom Parku Sjeverni Velebit bio što zanimljiviji osmislili smo i nekoliko edukativnih programa za djecu i odrasle, a duž nekih postojećih planinarskih staza postavili smo poučne table koje će vas upoznati s prirodnim i kulturnim vrijednostima ovog prostora.

 

View the embedded image gallery online at:
https://np-sjeverni-velebit.hr/www/hr/posjeti#sigProId32f19bc5ee

 

Ugostiteljska ponuda u Parku je skromna, a smještaj planinarski, no u okolnim mjestima (Krasnu, Senju, Jablancu, Otočcu), moguće je pronaći različite vrste smještaja i uživati u lokalnim gastronomskim specijalitetima.

S obzirom da smo planinski Park, trajanje sezone posjećivanja ovisi o dužini zadržavanja snijega na vrhu planine. U pravilu Park je otvoren za posjetitelje od početka svibnja do sredine studenog. Prilikom planiranja posjeta Sjevernom Velebitu preporučujemo da se informirate o stanju na prometnicama i planinarskim stazama te da radi vaše sigurnosti pročitate naše savjete i preporuke.

S obzirom da se radi o izuzetno vrijednom i osjetljivom prostoru molimo vas da iz prirode ponesete samo ono što mogu zabilježiti vaš fotoaparat i vaše sjećanje.

 

View the embedded image gallery online at:
https://np-sjeverni-velebit.hr/www/hr/posjeti#sigProId1d847bddd9