Ulaz Babić Siča: pon - ned 8:00 - 16:00

 

Terenska radionica o vodozemcima i gmazovima

Povodom 24. rođendana Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u RH a u sklopu projekta Still Water Revival – obnavljanje i očuvanje malih slatkovodnih ekosustava krških planina u Mediteranu u organizaciji Javne ustanove „Nacionalni park Sjeverni Velebit i Udruge „Hyla“ - strukovne organizacije koja se bavi istraživanjem i aktivnom zaštitom vodozemaca, gmazova, leptira, vretenaca i kornjaša,  učenicima iz PŠ dr. Milana Anića, Krasno  održana je edukativna terenska radionica.

Terenska radionica o vodozemcima i gmazovima namijenjena djeci osnovne škole odrađena je na lokvi u Krasnu. Uz vođenu radionicu stručnih predavača biologa, učenici su imali prilike upoznati živi svijet koji živi u vodi i uz vodu te usvojiti znanja o vrijednostima, raznolikosti i bogatstvu krških lokvi i travnjaka te potrebi njihovog obnavljanja i održavanja.

Djeca su se kroz zanimljiv interaktivni sadržaj upoznala sa različitim skupinama životinja, a posebno vrstama koje obitavaju na našem području. Imali su priliku steći nova znanja i biti u ulozi malih istraživača koji su primjereno svome uzrastu sudjelovali u istraživačkim aktivnostima na terenu.


Projekt se provodi uz financijsku podršku DIMFE – Donatorske incijative za očuvanje slatkovodnih ekosustava na Mediteranu (Donors Initiative for Mediterranean Freshwater Ecosystems).