Ulaz Babić Siča: pon-čet 8:00-16:00, pet-ned 8:00 - 17:00

 

Stanje u Parku

Poštovani posjetitelji!

Vremenske prilike i stanje na terenu izuzetno su nepovoljni za posjete. Po zadnjim mjerenjima, na Zavižanu je izmjereno oko 140 cm snijega, te su vrlo niske temperature, a u narednom periodu očekuje se i pogoršanje vremena (nove oborine, još niže temperature te jak vjetar). Posjećivanje Parka do daljnjega nije moguće i posjetitelji koji posjećuju Park čine to isključivo na vlastitu odgovornost.

Pristupne ceste koje vode do glavnog ulaza Babić Siča iz smjera Krasna, te od ulaza Babić Siča do parkirališta na Zavižanu su pod snijegom i ledom. Cesta iz smjera Krasna prema Štirovači službeno je zatvorena, i nije prohodna zbog velikih količina snijega, a cesta iz smjera Jablanca prema Alanu također je pod snijegom i ledom.

Staze na području Parka su prekrivene snijegom čime je vidljivost staza, ali i markacija znatno otežana, a samim time i snalaženje u prostoru. Nedovoljna informiranost i pripremljenost o stanju na terenu kao i nepredvidivi vremenski uvjeti u ovo doba godine, najčešći su uzroci nezgoda.

Željeli bismo izbjeći nepotrebno dovođenje u opasnost kako Vas kao posjetitelja, tako i osoba koje su dužne intervenirati u slučaju nezgode, te Vas molimo da uvažite naša upozorenja!!!

Stoga NE preporučujemo posjet Parku.

U zimskim radostima možete uživati i u Krasnu.