Ulaz Babić Siča: zatvoren

 

Obilježavanje Dana europske baštine – radionica na temu Baština i priroda: krajolik mogućnosti

Dani europske baštine obilježavaju se tradicionalno tijekom rujna i listopada, a budući da je ovogodišnja zajednička tema većine zemalja Vijeća Europe Baština i priroda: krajolik mogućnosti, u obilježavanje se uključila i Javna ustanova „Nacionalni park Sjeverni Velebit“.

U suradnji s Gradskom Knjižnicom Senj i samostalnom umjetnicom ilustratoricom Zrinkom Ostović uključili smo se u predstavljanje dječjih publikacija na temu baština i priroda s posebnim osvrtom o ulozi slikovnica u promociji kulturne i prirodne baštine. Predstavljanje i čitanje slikovnice „Leptir i mrav“, kratka prezentacija Nacionalnog parka Sjeverni Velebit s naglaskom na tri velike zvijeri – medvjeda, vuka, risa, te radionica izrade razglednica (kartolina) održati će se u srijedu 27.09.2017. g., u 10:00 sati, u prostorima Gradske knjižnice Senj. Na radionici će sudjelovati djeca 2. razreda OŠ S. S. Kranjčevića - Senj, a naravno da su dobrodošli i svi ostali koji žele sudjelovati.

Obilježavanje Dana europske baštine već dugi niz godina stavlja u fokus zajedničko kulturno naslijeđe europskog kontinenta te na taj način širi znanje i podiže svijest, kako o vlastitom kulturnom naslijeđu, tako i o vrijednostima drugih kultura, temeljene na međusobnoj toleranciji i poštovanju.