Entrance Babić Siča: Closed

 

Noć muzeja 2022. u Kući Velebita

Sedamnaesta po redu NOĆ MUZEJA, održat će se 28. siječnja 2022. godine. Manifestacija je započela 2005. godine s nekolicinom zagrebačkih muzeja koja je tijekom proteklih godina prerasla u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja.

Ovogodišnja tema Noći muzeja je: MUZEJI - IZMEĐU STVARNOG I DIGITALNOG. Kulturne institucije silom prilika su se "adaptirale" na novu stvarnost, a veliki dio programa odvija u kontroliranim uvjetima i okolnostima uz obvezne Covid potvrde, kada je bitno smanjen broj posjetitelja na kulturnim događajima, a grupni organizirani, turistički posjeti muzejskim izložbama, gotovo su potpuno izostali u statistikama muzejskih posjetitelja. Više na: https://nocmuzeja.hr/o-noci-muzeja/

JU NP Sjeverni Velebit se također uključuje u ovaj događaj s posjetiteljskim centrom Kuća Velebita u Krasnu. Kuća Velebita muzejski je tip centra koji predstavljamo kao mjesto susreta i stjecanja novih znanja kroz stručne, znanstvene, edukativne i zabavne sadržaje, do mogućnosti virtualnih obilazaka muzejskog postava, povijesnih zdanja i kulturnih dobara. Sama primjena digitalnih tehnologija otvorile su neslućene mogućnosti inspiracije, interpretacije i prezentacije muzejskih sadržaja.

U želji da spojimo digitalno i stvarno, za vas smo pripremili kratku virtualnu šetnju Kućom Velebita koju možete pronaći na linku: https://youtu.be/Rc9AxsmezQ0

Kuća Velebita biti će otvorena u petak 28.01. od 12:00 do 20:00, a za sve posjetitelje ulaz će biti besplatan. Ulaz je moguć samo uz predočenje COVID potvrde te pridržavanje epidemioloških mjera.