Eingangspunkt Babić Siča: 8:00-18:00

 

Ispitivanje stavova javnosti o risu u Lici i Gorskom kotaru

Jeste li ikada vidjeli risa? Ako jeste, onda ste pravi sretnik. A što mislite o repopulaciji ove mačke kod nas u Hrvatskoj? Je li ona potrebna? Zanimaju nas vaši stavovi!

Upitniku o vašim stavovima o risu možete pristupiti ovdje: UPITNIK

(https://forms.gle/2i8b2LxokLHukPom8)

U sklopu LIFE Lynx projekta provodi se istraživanje stavova javnosti o risu, kako bismo bili svjesni kako građani Hrvatske razmišljaju i s čime se svakodnevno suočavaju. Sigurno su neki od vas u poštanskom sandučiću pronašli bijelu omotnicu s likom risa na naličju i time postali dio istraživanja koje se provodi na području rasprostranjenosti risa u Lici i Gorskom kotaru. Ako netko nije dobio svoju omotnicu s plaćenom povratnicom, a želi izraziti svoje mišljenje, anketu može ispunititi putem web-a.

Istraživanje se provodi kao dio LIFE Lynx projekta. Početkom ove godine u Nacionalni park Risnjak ispušten je ris nazvan Doru, mužjak koji je uhvaćen u Rumunjskoj.

Nakon što se prikupe anonimno ispunjene ankete, stručni tim će obraditi podatke, te će rezultati biti dostupni na web stranici projekta i u lokalnim medijima. Prikupljeni podaci pomoći će koordinatorima projekta da usmjere daljnje aktivnosti ali i buduće upravljanja risom na našem području.

Zahvaljujemo na suradnji.

LIFE Lynx tim

Kontakt: Ivana Selanec

e-mail: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

telefon: 021/274-946

logo off canvas