Ulaz Alan, Pet - Sub - Ned / Fri - Sat - Sun: 08:00 - 16:00 h

 Ulaz Babić Siča, Pon - Ned / Mon-Sun: 08:00 - 16:00 h

 

Retrospektiva na Dane planina

Međunarodni Dan planina obilježava se od 2002. godine, s ciljem povećanja svijesti o važnosti planina te utjecaju koje one imaju na prirodna i društvena obilježja prostora u kojem ljudi žive.

Javna ustanova Nacionalni park "Sjeverni Velebit" svake je godine aktivno sudjelovala u obilježavanju. Kako ove godine radi cjelokupne situacije sa pandemijom COVID-19 nažalost nismo u mogućnosti organizirati i obilježiti Dan planina na način kako smo to radili do sada, ovim putem želimo dati osvrt kako smo kroz godine obilježavali Dane planina i zahvaliti svima koji su sudjelovali.

Uključeni su bili brojni dionici koji su na razne načine dali svoj doprinos, kroz razne prezentacije, predstavljanja knjiga, kratkih filmova, kulturno umjetničkih nastupa, izložbi fotografija, sajmova lokalnih OPG-ova, kazališnih predstava za one najmlađe, kao i razno raznih zanimljivih igrica kroz naš Centar za posjetitelje, Kuću Velebita. Bilo je tu prigodnih druženja kroz degustacije raznih domaćih proizvoda i natjecanja u kuhanju kotlića.

Zahvale za pomoć u organizaciji također idu i svim našim sponzorima koji su nam svake godine pomogli u organizaciji.

Kako je tema ovogodišnjeg Dana planina „Bioraznolikost planinskih područja“, ovim Vas putem pozivamo da nam u komentar pošaljete fotografiju kojom odajete poštovanje prema planini i njenoj bioraznolikosti, a s idejom da održimo tradiciju „proslave“ Dana planina. Fotografija s najviše oznaka „sviđa mi se“ osvaja nagradu.  

Ova godina bila je jako izazovna i specifična, nadamo se i vjerujemo da će iduća i svaka sljedeća biti bolja.

Uživajte u albumu „Dani planina kroz godine“.

logo off canvas