Ulaz Alan, Pet - Sub - Ned / Fri - Sat - Sun: 08:00 - 16:00 h

 Ulaz Babić Siča, Pon - Ned / Mon-Sun: 08:00 - 16:00 h

 

Projekt „Istraživači Velebita“ dobio potporu MZO

Projekt „Istraživači Velebita“ koji se izvodi u Nacionalnom parku Sjeverni Velebit dobio je podršku od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja u okviru programa popularizacije znanosti. U nastavku projekta 2021. godine razvijat će se suvremeni obrazovni sadržaji i organizirati zanimljive radionice za učenike osnovnih škola u Lici.

Istraživači 21. stoljeća su djeca. Istraživanja u svijetu pokazuju da djecu treba od najranije dobi, u vrtiću i osnovnoj školi, zainteresirati za suvremene teme znanosti i tehnologije kako bi ih se što više usmjerilo prema zanimanjima 21. stoljeća koja su u većini bazirana na STEM područjima (prirodoslovlje, tehnika, inženjerstvo i matematika).

U suvremenom europskom obrazovanju izvanučionička nastava, koja se odvija u muzejima, prezentacijskim centrima ili zaštićenim lokalitetima, smatra se najučinkovitijim oblikom nastave. Cilj ovog projekta je u suradnji sa stručnjacima, pružiti djeci u poticajnom okruženju Kuće Velebita i okolice Zavižana širi pogled na prirodne znanosti i perspektive suvremenih zanimanja. Ključna riječ pri tome biti će istraživanje, odnosno poticanje djece da sama  istražuju i postavljaju pitanja i time se upoznaju sa znanstvenom metodom koja je u pozadini STEM područja.

Projekt se izvodi u suradnji Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, Speleološkog društva Velebit i Hrvatskog fizikalnog društva.

logo off canvas