Ulaz Babić Siča: zatvoren

 

Rekonstrukcija Premužićeve staze

Poštovani posjetitelji!

Javna ustanova Nacionalni park Sjeverni Velebit provodi projekt Premužićeva staza u sklopu kojeg je započela rekonstrukcija staze.

Radovi će se provoditi tijekom ljetnih mjeseci stoga vas molimo na razumijevanje i povećan oprez prilikom prolaska stazom.

 

NAZIV PROJEKTA: „Premužićeva staza“

NOSITELJ: Javna ustanova „Nacionalni park Sjeverni Velebit“

CILJEVI PROJEKTA:

Rekonstrukcijom staze i postavljanjem edukativno informacijskih ploča, stavlja se naglasak na edukacijsko-poučni dio u kojem je predviđeno da se informiranjem prolaznika poveća razina svijesti i znanja o ekosustavu područja koji je službeno zaštićen kao kulturno dobro od nacionalnog značaja kao i utjecaju šume na kompletni životni na Zemlji kroz refleksiju na klimu, faunu i čovjeka. Krajnji cilj je dugoročno pozitivno utjecati na svijest posjetitelja o važnosti i vrijednosti područja za cijeli ekosustav.

OČEKIVANI REZULTATI:

- predmetno ulaganje privući će posjetitelje u većem broju od onih koji sada zalaze u predmetno područje.

IZNOS POTPORE:  407.247,50 HRK

Potpora je dodijeljena za provedbu tipa operacije Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, Programa ruralnog razvoja, Mjera 8 „Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma“; podmjera 8.5. „potpora za ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava“, tipa operacije 8.5.2. „uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“ iz programa ruralnog razvoja republike hrvatske za razdoblje 2014.-2020. i sredstava Javne ustanove Nacionalnog parka Sjeverni Velebit.