Ulaz Alan, Pet - Ned 08:00 - 19:00 h

 Ulaz Babić Siča, Pon - Čet 08:00 - 17:00 h
PET-SUB-NED 7,00 -17,00 h

 

Međunarodni dan obitelji

Kako bi naglasili neprocjenjivu ulogu obitelji Ujedinjeni narodi su 1989. godinu proglasili Međunarodnom godinom obitelji, a 15. svibnja 1994. godine prvi put je obilježen Međunarodni dan obitelji. Namjera je bila istaknuti važnost obitelji i potaknuti društvo na donošenje odluka koje će osigurati bolji standard i kvalitetu života obitelji.
 
„Obitelj i nove tehnologije“ ovogodišnja je tema kojom se htjelo usredotočiti na utjecaje novih tehnologija na obitelji. Moderna tehnologija promijenila je svijet, okolinu, društvo ali i pojedinca. Svijet danas funkcionira ubrzano. Želite li razgovarati s nekim, poslati sliku na drugi kraj svijeta sve to možete obaviti jednim klikom.
Tijekom dana roditelji su često zaokupljeni poslom i raznim drugim obvezama, dok djeca velik dio dana provode u vrtiću ili školi, baveći se izvanškolskim aktivnostima, pa je svima potrebno vrijeme za opuštanje i zabavu.
Upravo zbog raznih obveza, ubrzanog tempa života, novih tehnologija koje utječu na sve aspekte naših života , obitelji provode jako malo kvalitetnog vremena zajedno.
 
Nacionalni park Sjeverni Velebit pridružuje se obilježavanju Međunarodnog Dana obitelji i tim povodom kao partner na projektu Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade e-Dječja kartica „Mudrica“ nudi svim korisnicima kartice pogodnosti koje se odnose na smještaj u pastirskim stanovima na Alanu u vlasništvu JU NP Sjeverni Velebit.
 
Putem linka: https://www.e-djecjakartica.hr/ saznajte više o danoj pogodnosti.
 
„Svaki trenutak koji provedete uz svoju obitelj je neprocjenjiv.“