Eingangspunkt Babić Siča: 8:00-18:00

 

Obilježen Međunarodni dan planina

U organizaciji JU NP Sjeverni Velebit je u petak, 13. prosinca 2019., u Krasnu prigodnim programom obilježen Međunarodni dan planina, ali i 20 godina od osnutka Nacionalnog parka.

Program je počeo u poslijepodnevnim satima, ispred Društvenog doma gdje je započelo kuhanje kotlića, sa brojnim sudionicima, te kuhanje vina. U prostorijama Doma lokalni OPG-ovi su svoje proizvode ponudili posjetiteljima, a održane su i dvije zanimljive predstave, prvo učenika područne škole Dr. Milana Anića Krasno pod nazivom Učenici pjevaju, recitiraju, glume šumu i planinu, a zatim i kazališta Animino Keko Eko. Program je upotpunjen oslikavanjem lica, onih najmlađih, ali i onih nešto starijih.

Glavni dio programa započeo je uvodnim govorom ravnateljice Parka Irene Glavičić Sertić, koja je uz, pozdrave dobrodošlice, najavila i 3 zanimljive prezentacije. Prvo je geologinja Parka, mr. sc. Dubravka Kljajo, održala poučnu prezentaciju na temu ovogodišnjeg dana planina Važnost planina za mlade, ali se i kratko osvrnula na dosadašnjih 20 godina Parka. Dr. sc. Boris Hrašovec sa Šumarskog fakulteta iz Zagreba, u sklopu dugogodišnjeg monitoringa potkornjaka na području Parka održao je prezentaciju Potkornjaci - diplomirali šumarstvo dok su dinosauri hodali Zemljom. A povodom ovogodišnjeg objavljivanja knjige Biljni svijet Premužićeve staze, dr. sc. Dario Kremer ukratko je predstavio ovaj slikovni vodič.

Između prezentacija nastupila su djeca polaznici škole gitariziranja pod mentorstvom Domagoja Biondića, a to su bili: Luka Krmpotić i Roko Tomljanović.

Nakon predavanja, uslijedilo je prigodno druženje i degustacija kotlića i kuhanog vina, a glazbeni program upotpunili su TS Arija iz Senja.

Još jednom zahvaljujemo se svima te Vas pozivamo i slijedeće godine da nam se pridružite!

logo off canvas